Auto huren zonder creditcard

Wanneer u tijdens uw vakantie reeds een auto heeft geboekt zult u weten hoe deze procedure doorgaans verloopt. Voor het boeken van de auto zelf dient u steevast over een creditcard te beschikken. Diezelfde kaart dient u samen met uw identiteitskaart bij het afhalen van de auto voor te leggen. Er wordt van uw creditcard doorgaans ook een bepaald voorschot afgetrokken waarna het resterende bedrag ter plaatse bij het inleveren van de auto wordt afgeschreven. Mocht er schade opgetreden zijn aan de auto, dan heeft de verhuurmaatschappij het recht om de kosten voor die schade eveneens van de creditcard af te schrijven. Dit alles doet de vraag oprijzen of het dan wel mogelijk is om een auto te huren zonder creditcard.

Autoverhuur zonder een creditcard

Er wordt u voor het huren van een auto niet zomaar gevraagd om een creditcard. Het verstrekken van de gegevens van uw creditcard zorgt er immers voor dat de verhuurmaatschappij een bepaalde zekerheid heeft. Niet alleen heeft men zoals in de inleiding reeds te lezen stond de mogelijkheid om een bepaald voorschot in rekening te brengen, daarnaast kan ook eventuele schade aan de auto op deze manier automatisch aangerekend worden. Niet voor niets dient u in zowat alle gevallen een waarborg te ondertekenen voor de auto die u wenst te huren. In dat opzicht is het dan ook volkomen normaal dat u min of meer verplicht bent om uw creditcardgegevens te verstrekken voor het huren van een auto.

Andere mogelijkheden van autoverhuur?

Wie niet over een creditcard beschikt heeft in bovenstaande situatie natuurlijk wel een probleem. Er zijn erg weinig autoverhuurbedrijven die er voor kiezen om hun klanten een andere mogelijkheid te bieden dan betaling met creditcard. Indien deze mogelijkheid wordt geboden zal er u in de meeste gevallen worden gevraagd om een bepaald voorschot te volstorten. Daarnaast kan het eveneens voorkomen dat u de waarborg (die bij een creditcard niet zomaar aangerekend wordt) dient te volstorten alvorens u de auto mee kunt nemen. In bepaalde landen wordt ook een cheque hiervoor aanvaardt, maar het spreekt voor zich dat, dat een aantal risico’s met zich meebrengt. Mocht het autoverhuurbedrijf het niet zo goed voorhebben en toch de cheque innen kunt u daar in principe vrij weinig tegen inbrengen. Hoewel er op zich dus andere mogelijkheden zijn wordt hier anno 2011 vaak geen mogelijkheid meer toe geboden. Beschikt u niet over een creditcard, dan lijkt een vooruitbetaling de enige oplossing en zelfs dan rest nog het probleem van de waarborg.

Niet handig, wel mogelijk

Als enige conclusie kunnen we besluiten door te stellen dat het niet eenvoudig is om een auto te huren zonder dat u beschikt over een creditcard. Op zich is het niet volkomen onmogelijk, grote autoverhuurbedrijven bieden hun klanten immers steevast de mogelijkheid om de huursom ook vooraf te volstorten, maar vooral bij kleine autoverhuurbedrijven kan het ontbreken van een creditcard wel degelijk een probleem vormen. Mocht u twijfelen of het verhuurbedrijf waarbij u een auto wenst te huren al dan niet een betaling en waarborg zonder creditcard aanvaardt raden we u aan hierover toch contact met hen op te nemen zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.