Binnen 10 minuten geld op je rekening

In bepaalde gevallen kunnen we al eens snel nood hebben aan wat extra geld. Vooral wie over een beperkt inkomen beschikt en aan het einde van de maand soms moet krabben om rond te komen kan het interessant zijn om te weten dat er verschillende mogelijkheden bestaan om uiterst snel geld te lenen. Er wordt geen BKR toetsing gedaan, dus dit is al handig. Hierbij dient u er wel rekening mee te houden dat er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen het lenen van een klein en een groot geldbedrag. Het spreekt immers voor zich dat het een stuk eenvoudiger is om een bedrag van 500 euro te lenen dan een bedrag van 10.000 euro, maar hoe snel kan een lening nu eigenlijk echt worden afgesloten en hoe snel staat het geld dan op uw rekening?

Minilening

Wanneer u aan een klein bedrag voldoende heeft kunt u er voor kiezen om een bedrag te lenen door middel van de zogenaamde minilening, flitslening of flitskrediet (allemaal hetzelfde). Een minilening biedt u de mogelijkheid om een bedrag te lenen tussen de 100 en 750 euro. Het grote probleem aan een minilening is dus niet zozeer het beperkte bedrag, maar vooral het feit dat u verplicht bent om het geldbedrag binnen de termijn van 7 of 14 dagen terug te betalen. Als u dit één dag later doet, dan hebt u 100 euro behandelingskosten. De kosten op een minilening die u op tijd terugbetaald zijn heel laag, dat is maar een rente van ongeveer €0,20. Het gaat er juist om dat u absoluut niet te laat mag zijn. De betaling mag ook absoluut niet te laat aankomen. Dan krijgt u namelijk een hoge boete. Hou er rekening mee dat deze boete op een flitslening zomaar even meer dan 20% op het door u geleende bedrag kan bedragen.

SMS krediet

Een variant op de klassieke minilening is het zogenaamde SMS krediet. Aanbieders van SMS kredieten claimen dat het systeem in staat is om binnen de 10 minuten het aangevraagde geld op uw rekening te storten. Verder gelden voor een SMS krediet dezelfde voorwaarden als voor de gewone klassieke minilening. Het bedrag dat u kunt lenen wordt bij een SMS krediet wel veelal beperkt tot 100 in plaats van 750 euro. Door deze beperking hoeft de kredietverstrekker geen onderzoek te doen naar uw financiële situatie waardoor uw kredietaanvraag meteen in behandeling genomen wordt en indien mogelijk eveneens wordt verwerkt. Volgens velen is dit de enige mogelijkheid om binnen de 10 minuten door middel van een min of meer klassieke lening geld op uw rekening te kunnen krijgen.

Creditcard

Wanneer u geen vertrouwen heeft in een flitslening of u de kosten die er mogelijkerwijs op aangerekend zouden kunnen worden te hoog vindt (wat we best kunnen begrijpen), dan kunt u er als vanzelfsprekend ook voor kiezen om geld af te halen met uw creditcard. Ook dit is immers een zeer eenvoudige mogelijkheid om binnen de 10 minuten over extra geld op uw rekening te beschikken. Hou er wel rekening mee dat geld afhalen door middel van uw creditcard ook geld kost. De kostprijs mag dan aanzienlijk lager liggen, toch dient u er rekening mee te houden. Hou er rekening mee dat geld dat wordt afgehaald van uw creditcard aan het einde van de maand van uw rekening wordt afgeschreven zodat u ook in dit geval niet veel tijd heeft om er voor te zorgen dat u over extra kapitaal beschikt. Geld afhalen door middel van een creditcard kan echter eveneens een interessante mogelijkheid zijn voor mensen die snel over extra geld dienen te beschikken.