Creditcard nummer

creditcardnummerHet creditcard nummer opent voor u verschillende deuren. Wanneer u over een dergelijk nummer beschikt kunt u er immers zeer eenvoudig aankopen mee doen via het internet, maar ook in het dagelijkse leven. Wanneer u online met uw creditcard een betaling wenst uit te voeren dient u steevast een aantal gegevens in te vullen. Het creditcard nummer is daar één van en wordt vaak vergezeld van de vervaldatum van uw kaart net als het 3-cijferig nummer op de achterzijde.


Deze laatste dient als controle om er absoluut zeker van te zijn dat u de eigenaar bent van de creditcard. Mocht het nummer op uw creditcard onverhoopt niet meer leesbaar zijn dient u zo spoedig mogelijk een nieuwe kaart aan te vragen. Alvorens uw kaart weg te gooien doet u er goed aan deze te laten deactiveren of indien dit niet mogelijk is de kaart in stukjes te snijden.

Creditcard en iTunes

Wie over het muziekprogramma iTunes beschikt zal meer dan waarschijnlijk reeds gebruik hebben gemaakt van hun creditcard om muziek aan te kopen. In dit geval doet het goed om te weten dat er een bepaalde beveiliging in iTunes is ingebouwd die betalingen met creditcard tijdelijk blokkeert wanneer het account van op een ander systeem werd gebruikt. U dient in dit geval de nieuwe computer of het nieuwe systeem te machtigen om betalingen met creditcard uit te voeren in de iTunes store. Om creditcard betalingen in de store van iTunes uit te kunnen voeren dient u niet alleen te beschikken over het creditcard nummer, maar ook over de vervaldatum van de kaart en natuurlijk ook over de 3-cijferige code van uw creditcard. U dient deze gegevens niet voor iedere aankoop opnieuw in te vullen.