Geld lenen binnen 1 dag

We komen allemaal wel eens in een situatie terecht wanneer we snel nood hebben aan extra geld. Wanneer dat geld dan niet meteen voor handen is kan de gedachte al snel gaan spelen om een lening af te sluiten. De vraag is natuurlijk alleen hoe snel de aangevraagde lening toegekend zal worden en vooral wanneer het geld op uw rekening zal staan. Is het bijvoorbeeld mogelijk om geld te lenen dat binnen 1 dag reeds op uw rekening staat en indien ja, hoeveel kunt u dan exact lenen op zo’n korte periode?

Beetje geld lenen binnen 1 dag

Allereerst is het vooral belangrijk om te weten dat er een groot verschil bestaat tussen weinig en veel geld lenen binnen 1 dag. Wanneer u aan het einde van de maand nood heeft aan een klein bedrag om bijvoorbeeld de aankoop van een huishoudtoestel dat is stukgegaan te financieren, dan zou u kunnen overwegen om een zogenaamde flitslening af te sluiten. Het voordeel van een flitslening (ook wel minilening genoemd) is dat u het geleende bedrag soms nog dezelfde dag op uw rekening kunt verwachten, maar er hangen ook een aantal nadelen vast aan deze kredietvorm. Het belangrijkste nadeel is natuurlijk het feit dat u slechts een zeer beperkt bedrag kunt lenen. In zowat alle gevallen wordt het bedrag dat u kunt lenen beperkt tot zo’n 500 à 1000 euro. Daar komt ook bij dat u het geleende bedrag inclusief de kosten dient terug te betalen binnen de periode van 30 dagen en er doorgaans geen enkele mogelijkheid is om deze periode te verlengen. Weinig geld lenen binnen 1 dag kan dus perfect door middel van het minilening, maar u mag niet blind zijn voor de nadelen die er aan verbonden zijn.

Veel geld lenen binnen 1 dag

Helemaal anders wordt het wanneer u veel geld wenst te lenen binnen 1 dag. 1 dag voor het afsluiten van een grote lening is natuurlijk erg weinig. De bank heeft voldoende tijd nodig om uit te zoeken of u wel in staat bent om een grote lening af te betalen of niet en daarvoor is 1 dag vaak niet voldoende. We kunnen u helaas niet meteen een kredietvorm noemen waarbij het mogelijk is om binnen 1 dag veel geld te lenen. Wat u natuurlijk wel altijd kunt doen is een creditcard aanvragen. Door het aanvragen van een creditcard geeft u uzelf de mogelijkheid om over extra geld te kunnen beschikken wanneer u dit nodig heeft. Verwacht natuurlijk niet dat u hier extreem veel geld door kunt “lenen”, maar afhankelijk van uw financiële mogelijkheden moet het zo toch al snel mogelijk zijn om snel enkele duizenden euro’s te lenen. Wanneer u over een gold card beschikt kan dat bedrag zelfs verder oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. Hou er wel rekening mee dat geld afhalen met uw creditcard altijd geld kost, indien u het de volgende maand niet direct terugbetaald.

Doorlopend krediet en geld lenen binnen 1 dag

Een doorlopend krediet kan een ruim kredietlimiet hebben. Bij geld lenen binnen 1 dag, hoeft u soms niet eens een nieuwe lening af te sluiten. Als u al een doorlopend krediet heeft, kunt u het geld dit er direct af te halen. U betaald pas vanaf dat moment rente over het bedrag. Een doorlopend krediet is daarom zeer handig om wat geld achter de hand te hebben. Daarom is doorlopend krediet eigenlijk ook een vorm van geld lenen binnen 1 dag.

Geld lenen binnen 1 dag mogelijk?

Hoewel het op zich dus wel mogelijk is om binnen 1 dag geld te lenen is veel afhankelijk van het bedrag dat u nodig heeft. Heeft u voldoende aan een klein bedrag dan zal dit waarschijnlijk weinig of geen problemen opleveren. Heeft u echter nood aan veel geld binnen 1 dag dan is het verkrijgen van een lening nagenoeg onmogelijk. Wanneer u echt aan een mini lening niet voldoende heeft kunt u er voor kiezen om door middel van een creditcard nog wat extra geld te “lenen”. Als u nog een doorlopend krediet heeft waar u nog niet aan het kredietlimiet zit, is dit ook een mogelijheid. Hou er wel rekening mee dat deze beide mogelijkheden om geld te lenen stuk voor stuk ook aardig wat geld kosten. Wanneer u binnen 1 dag geld wenst te lenen heeft u helaas geen andere mogelijkheden.