Geld lenen zonder gedoe

Geld lenen zonder gedoe is eigenlijk de droom van iedereen. Gewoon zeggen dat je geld nodig hebt, het op je rekening gestort krijgen, en er geen omkijken meer naar hebben. Er zijn twee leenvormen die een beetje in de buurt komen van dit, het doorlopend krediet en de minilening. We bespreken beide leenvormen uitgebreid in dit artikel. Wat kun je ermee, waarom is het ‘zonder gedoe’, en is het wel zonder gedoe?

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een vorm van geld lenen waarbij je het contract voor het doorlopende krediet al ondertekend is. Bij een doorlopend krediet heb je een bepaald bedrag op je rekening staan, vooraf afgesproken met de bank, waarbij je pas rente betaald als je dit bedrag opneemt. Zo kun je dus vooraf een krediet afsluiten, om het vervolgens (enkele maanden later) op te nemen. Het bedrag dat je niet opneemt, is als het ware ‘nooit geleend’. Je kunt het natuurlijk wel opnemen, zonder gedoe! Dit is dus de eerste vorm van geld lenen zonder gedoe. Je kunt bij het afsluiten van zo’n doorlopend krediet echter wel ‘gedoe’ hebben, als je bijvoorbeeld geen vaste baan of iets dergelijks hebt. Als je het doorlopend krediet echter hebt afgesloten, kun je het opnemen. Zonder gedoe.

Minilening

Een minilening is ook zo’n vorm van geld lenen zonder gedoe. Het is ook nog eens een hele goedkope manier van geld lenen (soms ZONDER) rente, mits je op tijd terugbetaald. Het is alleen wel een minilening, dus de periode dat je over het geld kunt beschikken is vaak minder dan een maand. Als je echter even snel geld nodig hebt, kan een minilening, ook wel flitslening genoemd, verdraaid handig zijn. Zorg er alleen wel voor dat je het geld op tijd terugbetaald, anders betaal je hoge boetes! Een  minilening zal zonder gedoe zijn als je al eens een keertje zo’n minilening hebt genomen, en op tijd hebt terugbetaald. Met andere woorden: je moet geregistreerd staan bij dat bedrijf. De tweede keer zal het lenen moeiteloos gaan.

Echt geld lenen zonder gedoe?

Geld lenen is en blijft het krijgen van geld, en het terugbetalen op een later moment. De kredietverstrekker wil echter wel altijd het geld terug, dat is logisch. Daarom zal geld lenen zonder gedoe bij grote(re) bedrijven zoals banken niet echt mogelijk zijn. De bank, en andere kredietverstrekkers, willen namelijk zeker zijn van het feit dat jij je geld kunt terugbetalen. En daarbij past ‘geld lenen zonder gedoe’ niet, want geld lenen is gedoe. Je moet het namelijk terugbetalen. Je kunt wel proberen om geld te lenen van familie en vrienden. Als die jou goed kennen, en weten dat je het terug zal betalen, dan is er weinig tot geen gedoe. Echter, via familieleden kunnen de normale verhoudingen onder druk komen te staan op het moment dat je je afspraken niet kunt nakomen. Bedenk daarom altijd goed of ‘lenen zonder gedoe’ wel waard is.