Hotel reserveren zonder creditcard

Steeds vaker wordt er u bij het boeken van een hotel via het internet of telefonisch gevraagd om de gegevens van uw creditcard. Door de gegevens van uw creditcard te verstrekken beschikt het hotel in kwestie over een bepaalde waarborg. In de meeste gevallen wordt er bij annulatie een vooraf overeengekomen bedrag van de creditcard afgeschreven. Ook wanneer u bij aankomst in het hotel een rekening op uw kamer wenst te openen dient u veelal te beschikken over een creditcard, maar zijn er ook mogelijkheden voor mensen die niet over een VISA of Master Card beschikken?

Hotel reserveren met een gewone bankkaart

Veelal proberen mensen die niet over een creditcard beschikken hun bankkaart gegevens door te geven. Het spreekt voor zich dat de gegevens van een creditcard verschillend zijn ten opzichte van de gegevens van een gewone bankkaart waardoor deze nooit als waarborg aanvaardt kunnen worden. Daarnaast is het voor een hotel niet mogelijk om automatisch een bedrag af te laten schrijven van uw rekening door gebruik te maken van de gegevens van uw bankkaart en dat is net wat ze nodig hebben om een reservatie te kunnen bevestigen. Wat u wel steeds vaker kunt doen is voor de reservatie van een hotel gebruikmaken van Paypal. Bekende bookingsites als Booking.com, maar ook de websites van hotels zelf staan deze mogelijkheid tot betalen steeds vaker toe. De laatste jaren is er voor mensen die niet beschikken over een creditcard echter een zeer interessante mogelijkheid bijgekomen. Via zowat alle grote bookingsites kunt u vandaag de dag immers ook betalen met Bancontact. Hou er wel rekening mee dat bij een betaling met Bancontact altijd een bepaald bedrag in rekening wordt gebracht terwijl dat bij een reservatie met creditcard veelal niet het geval is.

Hotel reserveren met een betaling vooraf

Wanneer u niet over een creditcard beschikt alsook niet over de mogelijkheid om te betalen met Bancontact kunt u er nog steeds voor kiezen om een bepaald voorschot over te schrijven. Dit voorschot zal dan dienen als bevestiging voor uw reservatie waardoor het hotel rekening kan houden met uw komst. Veelal wordt het voorschot dan gewoon bij de afrekening in mindering gebracht en dient enkel nog het resterende bedrag te worden betaald. Mocht u onverhoopt toch moeten annuleren dient u er wel rekening mee te houden dat het enige tijd kan duren alvorens het betaalde voorschot terug wordt gestort. Bij een annulatie worden de annulatiekosten meteen afgetrokken van het nog terug te storten voorschot. Ook een betaling vooraf is dus een zeer gunstige oplossing voor mensen die niet beschikken over een creditcard.

Hotel reserveren zonder betaalmiddel

Steeds vaker vragen mensen zich af of het niet mogelijk is om een hotel te reserveren zonder betaalmiddel. Helaas wordt dit in de praktijk zelden aanvaard. Misschien kan het wel wanneer u bijvoorbeeld een vaste klant bent in het hotel, maar los daarvan is een hotel reserveren zonder betaalmiddel nagenoeg onmogelijk. U moet er immers rekening mee houden dat hotels bijna dagelijks te maken krijgen met zogenaamde no-shows. Mocht een hotel geen creditcard of voorschot vragen bij een reservatie zou die hoeveelheid nog vergroten en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn…