Geld lenen zonder BKR toetsing

In de huidige maatschappij wordt er veel geld geleend. Landen doen het, banken doen het, en ook consumenten lenen geld. Bij alle leningen wil degene die het geld uitleent, het geld natuurlijk ook weer terugkrijgen, plus rente. Alleen als de lener het geld echt niet meer terug kan betalen, dan is de uitlener het geld kwijt. Dit gebeurt gelukkig niet vaak. Banken willen deze situaties natuurlijk koste wat het kost vermijden. Daarom is in 1965 het Bureau Krediet Registratie opgericht, vaak afgekort tot het BKR.

Lees verder Geld lenen zonder BKR toetsing

BKR hypotheek

Bij een hypotheekaanvraag bij een bank wordt er altijd gekeken naar eventuele BKR registraties. Er wordt dus een BKR toetsing gedaan. Met andere woorden, er wordt gekeken of je wel betrouwbaar genoeg bent. Want prioriteit nummer één voor de bank is natuurlijk om het geld terug te krijgen, inclusief rente. En deels daarvoor bestaat het BKR. Als je een hypotheek aanvraagt, wordt er natuurlijk wel gesproken over veel geld. Dat is de reden dat de bank bij een hypotheekaanvraag altijd toetst op eventuele negatieve BKR registratie’s.

Lees verder BKR hypotheek

Scooter op afbetaling zonder BKR

Bij sommige bedrijven kunt u scooters op afbetaling kopen. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is WehKamp. WehKamp zal iedereen die iets op afbetaling wilt kopen toetsen bij het BKR . Scooters vallen daar dus ook onder. Bij de WehKamp zult u dus met een negatieve BKR registratie geen scooter op afbetaling kunnen kopen. Bij de WehKamp is een scooter op afbetaling zonder BKR toetsing dus onmogelijk. Bij andere grote thuiswinkels zoals bol.com kunt u geen scooters kopen. Scooters via speciale scooterwebsites die scooters verkopen, verkopen ook scooters op afbetaling. Zij toetsen echter ook bij het BKR.

Lees verder Scooter op afbetaling zonder BKR