Scooter op afbetaling zonder BKR

Bij sommige bedrijven kunt u scooters op afbetaling kopen. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is WehKamp. WehKamp zal iedereen die iets op afbetaling wilt kopen toetsen bij het BKR . Scooters vallen daar dus ook onder. Bij de WehKamp zult u dus met een negatieve BKR registratie geen scooter op afbetaling kunnen kopen. Bij de WehKamp is een scooter op afbetaling zonder BKR toetsing dus onmogelijk. Bij andere grote thuiswinkels zoals bol.com kunt u geen scooters kopen. Scooters via speciale scooterwebsites die scooters verkopen, verkopen ook scooters op afbetaling. Zij toetsen echter ook bij het BKR.

Scooter op afbetaling zonder BKR

Waar kunt u dan wel een scooter op afbetaling zonder BKR toetsing halen? Het antwoord is: niet bij de grote winkels (in bijvoorbeeld het centrum van Amsterdam). Ook bij de kleinere online scooterwinkels is het bijna niet mogelijk. U kunt wel langsgaan bij zogenaamde scootershops. Deze winkels zijn gespecialiseerd in het verkopen en het onderhoud van scooters. Dergelijke scootershops verkopen vaak wel scooters op afbetaling zonder BKR toetsing. Zij hebben namelijk altijd een onderpand: als u niet meer aan uw afbetalingsverplichtingen kunt voldoen dan nemen zij simpelweg de scooter in. U moet echter wel een duidelijk contract opstellen om oplichting te voorkomen. Kijk naar de kleine lettertjes, en lees de voorwaarden goed door. Het is ook raadzaam om de zoekwoorden ‘scooternaam opgelicht‘ in google in te voeren. Bij ‘scooternaam‘ zet u dan de naam van de scooterwinkel. Dit is een eenvoudig onderzoek naar de betrouwbaarheid van de winkel.

Andere manieren zonder BKR

U kunt natuurlijk wel op marktplaats of speurders zoeken naar mensen die tweedehands scooters verkopen. Misschien is een tweedehands scooter wel in één keer te betalen. U kunt ook vragen of ze de scooter op afbetaling willen verkopen. Dit soort kleine bedrijven toetsen vaak niet bij het BKR. Als het bedrijfje ja zegt, zal dit wel gepaard gaan met een hoog rentetarief. Dit is om het risico op wanbetaling tegen te gaan. Bedenk wel dat u gemakkelijk opgelicht kunt worden. Langsgaan bij de verkoper om de scooter te bekijken en om een contract op te stellen wordt sterk aangeraden! Ook het rekeningnummer in samenwerking met het zoekwoord ‘opgelicht’ even in google intypen kan een hoop problemen besparen, vooral als je in de randstad woont (bijvoorbeeld in Amsterdam).